De kans is aanwezig dat Stefan Velkov (r) zijn rentree maakt voor RKC Waalwijk.
Volledig scherm
De kans is aanwezig dat Stefan Velkov (r) zijn rentree maakt voor RKC Waalwijk. © BSR/SOCCRATES

RKC speelt de komende twee duels tegen favoriete tegenstanders

RKC Waalwijk maakt zich op voor twee thuiswedstrijden tegen zijn favoriete tegenstanders. De Waalwijkse club won op eigen veld twaalf keer van Sparta en twaalf keer van FC Utrecht, dat op 1 maart naar het Mandemakersstadion komt. Alleen van Roda JC won RKC in het betaalde voetbal meer thuiswedstrijden.

Sparta staat vrijdagavond voor de achttiende keer aan de aftrap in Waalwijk. De Rotterdammers boekten op 3 december 1997 hun enige overwinning door toedoen van Kew Jaliens, Mourad Mghizrat en Arjen van der Laan. De Waalwijkers kunnen zich dus bijna geen betere tegenstander wensen zo vlak voor carnaval.

Met drie keepers en achttien veldspelers werkte RKC donderdagmorgen de laatste training af. Juriën Gaari, die tegen Sparta geschorst is, werkte samen met Henrico Drost een looptraining af. Hans Mulder, tegen Ajax geblesseerd geraakt, en Dylan Vente ontbraken bij de laatste training. 

Velkov

De blessure van Mulder maakt mogelijk de weg weer vrij voor Stefan Velkov, die na twee duels in de basis al op de bank belandde bij RKC. De 23-jarige Bulgaar is voor de rest van het seizoen gehuurd van FC Den Bosch. Met Melle Meulensteen, die tegen Ajax Mulder kwam vervangen, heeft trainer Fred Grim nog een alternatief.

RKC speelt in een wit carnavalstenue met rode, gele en blauwe bollen. Alleen doelman Etienne Vaessen beschikt niet over een shirt dat speciaal is ontworpen voor carnaval. Hij onderscheidt zich op een andere manier. Vaessen leed 313 keer balverlies. Dat is meer dan iedere andere speler bij RKC. Dat is meteen de enige club waar de keeper het meeste balverlies leed. 

Met Vaessen in de goal haalde RKC drie clean sheets  in de laatste zes thuisduels. RKC hield dit seizoen even vaak de nul thuis als in heel het seizoen 2018/2019 in de eerste divisie. Toch staan de Waalwijkers na 23 speelronden nog maar op twaalf punten. Fortuna Sittard is de enige club die met 13 punten of minder na 23 wedstrijden degradatie nog kon ontlopen. Dat was in het seizoen 2000-2001. 

Vermoedelijke opstelling: Vaessen; Sporkslede, Velkov, Delcroix, Quasten; Reijnders, Van der Venne, Leemans; Sow, Bilate, Hansson.