Volledig scherm
© BSR Agency
1
EINDE
2
  • Saïd Bakari 63'
  • Dušan Tadic 46'
  • Quincy Promes 76'

RKC strijdend ten onder in spectaculair duel met Ajax

NabeschouwingRKC heeft het Ajax zaterdagavond ontzettend lastig gemaakt, maar moest toch buigen voor de koploper: 1-2.

De thuisploeg bood koploper Ajax in de eerste helft uitstekend partij en kreeg zelfs een aantal kansen om op voorsprong te komen. Na vier minuten al, toen Clint Leemans een vrije trap vanaf net buiten het strafschopgebied op de lat schoot. Het spel golfde daarna op en neer, wat het zeer aantrekkelijk maakte om naar te kijken.

De sfeer in het uitverkochte Mandemakers Stadion bleef ook uitstekend, alle elf RKC’ers streden voor elke bal en maakten het daarmee de Amsterdammers ontzettend moeilijk. Stijn Spierings en Stanley Elbers waren aan Waalwijkse kant gevaarlijk, maar een grotere kans dan die van Leemans na enkele minuten spelen kwam er niet. Ajax zette daar kansen van Hakim Ziyech, Quincy Promes en Donny van de Beek tegenover.

Spektakelstuk

Waar de eerste helft aantrekkelijk was om naar te kijken, werd het na rust nog spectaculairder. Ajax kwam direct na rust via Dusan Tadic op voorsprong en het leek op weg naar een snelle verdubbeling van de score, maar had daarbij niet gerekend op Saïd Bakari. De linksback stoomde na ruim een uur spelen mee op, kreeg de bal voor zijn voeten en schoof de bal beheerst achter Ajax-doelman André Onana.

Het vuurwerk dat twintig minuten voor tijd werd afgestoken in en rondom het stadion legde de wedstrijd heel even stil, daarna duurde het niet lang of Ajax kwam weer op voorsprong. Quincy Promes schoot de bal van afstand hard achter Etienne Vaessen: 1-2.

Toch bleef het tot het einde spannend. Ajax werd nog een aantal keer dreigend, maar de grootste kans was een paar minuten tijd voor invaller Darren Maatsen. Hij schoot de bal hard op Onana en zo kreeg RKC niet het verdiende punt, maar blijft het opnieuw met lege handen achter.

Bekijk hieronder de reactie van RKC’er Spierings na afloop van het duel.