Volledig scherm
RKC stunt tegen Fortuna. © Remko Kool

RKC stunt met gelijkspel tegen koploper Fortuna

RKC Waalwijk heeft het enige gedaan wat de club dit seizoen nog kon doen: zorgen voor een stuntje tegen de koploper. Het werd 1-1. Dat was toch nog teleurstellend, want de gelijkmaker viel pas in extra tijd.

Fortuna Sittard had op vrijwel elke positie een betere voetballer rondlopen. Het overwicht leverde voor de pauze vijf corners maar geen doelpunten op. Een aantal keer waren de Limburgse dreigend. Maar alleen Lisandro Semedo kon de Waalwijkers letterlijk pijn doen. Bij een doelpoging trof hij doelman Etienne Vaessen vol in het gezicht, Die kon na behandeling weer verder en zag Semedo en de Portugees Andre Vidigal te zacht inschieten.

Barrière

RKC had aanvallend niet veel in te brengen, maar wierp wel barrières op. Dat gebeurde soms met pittige overtredingen. Ozan Kokcu had al snel een gele kaart te pakken. Mo Mezghrani, die in de ploeg kwam voor de tijdens de warming-up geblesseerd geraakte Ingo van Weert, volgde na een half uur. Door de herhaalde onderbrekingen voor blessurebehandelingen stokte het ritme bij Fortuna.

De Waalwijkers werkten wel keihard. Kort na de rust kwam de beloning. Roland Bergkamp, ingevallen voor de geblesseerde Kokcu, loste eerst nog een waarschuwingsschot. Uit de volgende aanval was het via clubtopscorer Dylan Seys wel raak. De achterstand maakte de koploper nerveus. Het tijdrekken van Vaessen, met geel bestraft, hoorde bij het spelletje.

Wanhoop

Fortuna probeerde het met wanhoopspogingen. Een schot van Perr Schuurs dwarrelde niet eens zo ver naast. RKC antwoordde met een soortgelijke poging van Greene. Het tijdrekken brak RKC op. Arbiter Perez telde er zeven minuten voor bij. Lars Hutten, die in Waalwijk zijn conditie op peil mocht houden, zorgde voor de 1-1. Fortuna drong nog fel aan, maar de beste kans was nog voor RKC. Irvingly van Eijma strandde bij een uitbraak op doelman Ozer.

RKC Waalwijk - Fortuna Sittard 1-1 (0-0). 53. Seys 1-0 90 * 2. Hutten 1-1. scheidsrechter: Perez. toeschouwers: 2200. gele kaarten: Kokcu, Mezghrani, Vaessen (RKC Waalwijk), Schuurs (Fortuna Sittard).

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement