Volledig scherm
© Cor Lasker

RKC-trainer De Koning verwacht meer van zijn ploeg bij balbezit

Na vijf nederlagen op rij wist RKC Waalwijk vorige week tegen Cambuur weer eens een punt te pakken (0-0). In de Brabantse derby tegen FC Den Bosch moet daar vrijdagavond een goed vervolg aan worden gegeven.

Hoewel de ploeg van Hans de Koning weinig kansen wist te creëren tegen Cambuur, was de trainer wel tevreden over het feit dat zijn team eindelijk bewees mannelijk te kunnen verdedigen. De taak is nu om ook in balbezit meer te brengen. ,,In verdedigend opzicht heb ik veel aanknopingspunten gezien, maar het klopt dat het aan de bal beter moet”, aldus De Koning.

Met FC Den Bosch treft RKC volgens De Koning een stabiele ploeg met een aantal spelers waar rekening mee gehouden dient te worden. ,,Zij hebben met Sven Blummel en Muhammed Mert spelers die zorgen voor de creativiteit en ook Niek Vossebelt heeft als middenvelder al twaalf doelpunten gemaakt.”

De Koning kan tegen de nummer tien van de Jupiler League geen beroep doen op een drietal spelers. Ingo van Weert is twee wedstrijden geschorst na zijn rode kaart van vorige week terwijl aanvoerder Jan Lammers nog altijd last heeft van zijn knie. Dylan Seys is er wegens privéomstandigheden niet bij in Den Bosch. Daartegenover staat de terugkeer van Paul Quasten. De linksback is hersteld van een knieblessure.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement