Volledig scherm
© BSR Agency
4
EINDE
3
  • Cyriel Dessers 7' 55'
  • Silvester van der Water 36' 70'
  • Darren Maatsen 45'
  • Sylla Sow 53'
  • Clint Leemans 62'

RKC uitgeschakeld in de beker na doelpuntenfestijn in Almelo

Waar RKC in de competitie veel moeite heeft met scoren, was er woensdagavond in het bekerduel met Heracles Almelo aan doelpunten geen gebrek. Maar in de wedstrijd die met name na rust leuk was om naar te kijken, trok de ploeg uit Almelo aan het langste eind: 4-3. Voor RKC eindigt het bekeravontuur daarmee al in de eerste ronde.

Fred Grim gooide zijn elftal voor de bekerontmoeting behoorlijk om, zo maakte Fabian Sporkslede zijn debuut en was er ook voor Kevin Vermeulen, Darren Maatsen en Sylla Sow een basisplaats.

In de eerste helft leek het al snel uit te draaien op een gemakkelijke overwinning van Heracles, dat via Cyriel Dessers en Silvester van der Water na ruim een half uur al op 2-0 stond. Dessers kreeg zelfs kansen op de 3-0, maar het was verrassend genoeg RKC dat scoorde. Op slag van rust tekende Darren Maatsen voor de 2-1.

Na rust begon het doelpuntenfestijn pas echt. Het spel golfde op en neer en beide ploegen scoorden vrij gemakkelijk. Zo was daar vlak na rust Sylla Sow met de 2-2 en een minuut later had Dessers alweer zijn tweede van de avond erin liggen. RKC bleef veerkracht tonen en telkens weer terugkomen in de wedstrijd. Een handbal van Mats Knoester zorgde voor een strafschop voor RKC, benut door Clint Leemans: 3-3.

Maar al gauw konden de Waalwijkers opnieuw in de achtervolging, nadat Van der Water twintig minuten voor tijd de 4-3 maakte. Een nieuw (slot)offensief volgde, met meerdere kansen op de 4-4. Maar onder anderen Saïd Bakari en Stijn Spierings kregen de bal er niet in. RKC kan zaterdag wel direct revanche nemen, als de Almeloërs op bezoek komen in Waalwijk.