3
EINDE
0
  • Mike te Wierik 21'
  • Charlison Benschop 38'
  • Gabriel Gudmundsson 78'

RKC verbleekt na vlotte start in Groningen en verliest weer

VIDEOOok na het duel met FC Groningen blijft hekkensluiter RKC Waalwijk steken op één punt. De Groningers bleken vrijdagavond vooral in de eerste helft uiterst effectief: 3-0.

Waar RKC in de beginfase het spel mocht maken en zelfs via Stanley Elbers en Dylan Vente twee enorme kansen kreeg op de openingstreffer, was het FC Groningen dat scoorde. Na 21 minuten kopte aanvoerder Mike te Wierik binnen na een goede vrije trap van Ajdin Hrustic. Een kwartier later was het oud-RKC’er Charlison Benschop die doelman Etienne Vaessen van dichtbij verschalkte, in een eerste helft die verder nauwelijks kansen telde. 

Bekijk hier de samenvatting van FC Groningen - RKC (Premium).

Trainer Fred Grim, die het duel al begon met verschillende wisselingen, bracht na rust Said Bakari voor Henrico Drost. De verdediger had weer een basisplaats gekregen, net als Daan Rienstra en Anas Tahiri. Maar ook die wisselingen maakten vanavond niet het verschil voor de Waalwijkers. RKC speelde slordig en creëerde vooral in de tweede helft nauwelijks nog kansen. 

Ook de Groningers stonden in het tweede bedrijf niet op scherp en leken de 2-0 prima te vinden. Maar ruim tien minuten voor tijd werd de score voor de thuisploeg alsnog uitgebreid. Invaller Gabriel Gudmundsson besliste het duel met een kopbal uit een corner: 3-0.

RKC wacht dus ook na negen duels nog op de eerste overwinning, de Waalwijkers blijven hekkensluiter in de eredivisie.

Volledig scherm
© VI Images