Volledig scherm
Hannes Delcroix © BSR Agency

RKC-verdediger Delcroix voor het eerst opgeroepen voor Jong België

Hannes Delcroix is voor het eerst toegevoegd aan de selectie van Jong België. De RKC-verdediger komt al enkele jaren uit voor de jeugdploegen van De Rode Duivels, maar hij speelde niet eerder in België Onder 21.

Delcroix, huurling van Anderlecht, speelde dit seizoen bijna alle wedstrijden centraal achterin of -eenmalig- als back voor de Waalwijkers. Hij scoorde daarin één keer, in de eerste competitiewedstrijd tegen VVV-Venlo.

Aanstaande zondag staat voor België Onder 21 de belangrijke uitwedstrijd tegen Duitsland op het programma. De Belgen staan momenteel tweede in de kwalificatiepoule voor het EK, met twee punten achterstand op de Duitsers.

Bakari, Gaari en Vente

Delcroix is niet de enige die deze week RKC verlaat om zich bij zijn land aan te sluiten. Ook Saïd Bakari (Comoren), Juriën Gaari (Curaçao) en Dylan Vente (Oranje Onder 20) voegen zich bij de nationale selecties. 

Voor Bakari staan twee kwalificatieduels in de Africa Cup op het programma. Gaari speelt met Curaçao de laatste groepswedstrijd van de CONCACAF Nations League en Oranje Onder 20 speelt wedstrijden tegen de leeftijdsgenoten van Tsjechië en Frankrijk.