Volledig scherm
Denis Genreau maakt de 2-0 voor PEC Zwolle. © ProShots

RKC verliest van PEC Zwolle

RKC Waalwijk heeft zijn voorlaatste wedstrijd in de voorbereiding op de competitie verloren. Het duel met PEC Zwolle om de open dag van de eredivisionist op te luisteren eindigde in een 3-0 nederlaag.

Bij de Waalwijkers kreeg nieuwkomer Ezra Walian meteen een basisplaats. RKC speelde niet in de sterkst mogelijke opstelling. Zo ontbraken met Henrico Drost en Jan Lammers twee centrale verdedigers, terwijl ook spelverdeler Kevin Vemeulen aan de kant bleef.

In die nieuwe samenstelling hield RKC een klein half uur stand. Nieuwkomer Vito van Crooij zette de Zwollenaren op 1-0. Vijf minuten later werd het via Genrau 2-0. In de rust bleef Walian in de kleedkamer achter en werd Jari Koenraat zijn vervanger. Na zestig minuten verdwenen ook Hans Mulder, Emil Hansson, Nikki Baggerman en Mario Bilate naar de kant.

De laatste had misschien wel de beste mogelijkheid voor RKC. Na een steekpass van Paul Quasten kreeg hij de bal echter niet voldoende onder controle om uit te halen. Na een handsbal kreeg PEC Zwolle in de slotminuut een strafschop. Die werd door Clint Leemans benut. 

PEC Zwolle - RKC Waalwijk 3-0 (2-0). 27. Van Crooij 1-0, 32. Genrau 2-0, 90. Leemans (pen) 3-0. gele kaart: Hamer (PEC Zwolle). 

RKC Waalwijk: Vaessen; Gaari, Van Weert, Ndefe, Quasten; Mulder (62. Rienstra), Hansson (78. Meulensteen), Baggerman (62. Bakari); Maatsen, Bilate (62. Tahiri), Walian (46. Koenraat). 

  1. RKC legt Jong Ajax na perfecte eerste helft op de pijnbank: 4-1

    RKC legt Jong Ajax na perfecte eerste helft op de pijnbank: 4-1

    RKC Waalwijk heeft zich vrijdagavond voor eigen publiek van zijn beste kant laten zien. In het Mandemakers Stadion versloeg de ploeg van trainer Fred Grim Jong Ajax na een nagenoeg perfecte eerste helft met 4-1. Een belangrijke rol daarbij was weggelegd voor de nieuwelingen Sylla Sow en Stijn Spierings. Sow, overgekomen van FC Utrecht, scoorde twee keer. De zeer sterk spelende Spierings, die bij Sparta werd weggeplukt, schoot één keer raak.