Volledig scherm
Het Mandemakers Stadion. © Pro Shots

RKC vult technische staf aan met sportwetenschapper Boer

Sportwetenschapper Folkert Boer vervolgt zijn loopbaan bij RKC Waalwijk. De Waalwijkers nemen Boer over van FC Eindhoven, waar hij de afgelopen seizoenen werkzaam was.

Boer startte begin 2014, in samenwerking met de universiteit van Tilburg, een wetenschappelijk traject bij FC Eindhoven in het kader van specifieke teamanalyses. Vorig jaar werden zijn werkzaamheden uitgebreid. Boer ondersteunde het eerste elftal met data, procesbegeleiding, metingen en testen en speelde ook een belangrijke rol in de FCE Randstad Academy.

  1. Cupfighter RKC Waalwijk vergeet de trekker over te halen bij FC Twente en is uitgeschakeld

    Cupfighter RKC Waalwijk vergeet de trekker over te halen bij FC Twente en is uitgescha­keld

    RKC is uitgeschakeld in het KNVB-bekertoernooi. De ploeg die eerder de eredivisionisten NAC en PSV deed struikelen, verloor in de achtste finale met 2-0 bij FC Twente. Na een matige eerste helft, waarin de ploeg op achterstand kwam door een treffer van Xandro Schenk, hadden de Waalwijkers na rust lange tijd uitzicht op de gelijkmaker. FC Twente wankelde, maar niemand bij RKC kon de trekker overhalen. In blessuretijd maakte Jari Oosterwijk in de counter aan alle spanning een einde door de 2-0 binnen te schuiven.