Volledig scherm
Sander Duits opent met de beloften van RKC Waalwijk met een thuiswedstrijd tegen Willem II 2. © Proshots

RKC Waalwijk 2 toch op hoogste niveau

RKC Waalwijk 2, het beloftenteam, komt ondanks de degradatie dit seizoen toch uit op het hoogste niveau. Dat heeft te maken met de andere competitie-indeling waarvoor door de clubs gekozen is. De 21 deelnemende beloftenteams zijn ingedeeld in twee poules: een poule Noord met tien clubs en een poule Zuid met elf clubs.

RKC, dat maandag met een thuiswedstrijd tegen Willem II begint, ontmoet verder ADO, FC Dordrecht, Excelsior, Eindhoven, Feyenoord, Fortuna Sittard, Helmond Sport, NAC en Roda JC. De clubs spelen tot de winterstop een keer tegen elkaar. Dat betekent dat RKC, dat onder leiding staat van Sander Duits, tien keer in actie zal komen. 

De vijf bovenste teams gaan na de winterstop in een competitie met de vijf bovenste teams uit 'Noord' spelen om het kampioenschap. Dan komen er nog eens negen wedstrijden bij. 

  1. RKC legt Jong Ajax na perfecte eerste helft op de pijnbank: 4-1

    RKC legt Jong Ajax na perfecte eerste helft op de pijnbank: 4-1

    RKC Waalwijk heeft zich vrijdagavond voor eigen publiek van zijn beste kant laten zien. In het Mandemakers Stadion versloeg de ploeg van trainer Fred Grim Jong Ajax na een nagenoeg perfecte eerste helft met 4-1. Een belangrijke rol daarbij was weggelegd voor de nieuwelingen Sylla Sow en Stijn Spierings. Sow, overgekomen van FC Utrecht, scoorde twee keer. De zeer sterk spelende Spierings, die bij Sparta werd weggeplukt, schoot één keer raak.