Volledig scherm
Daan Rienstra aan de bal. © BSR Agency

RKC Waalwijk beloont opgeleefde Rienstra met nieuw contract

RKC Waalwijk heeft het contract van Daan Rienstra verlengd. De 26-jarige middenvelder uit Alkmaar ligt nu tot 2021 vast in het Mandemakers Stadion.

Rienstra begon het seizoen op de bank, maar vocht zich gaandeweg in de ploeg van trainer Fred Grim. ,,Na een moeilijke periode heeft hij zich geweldig teruggeknokt en vervult hij een belangrijke rol op het middenveld”, reageert algemeen directeur Frank van Mosselveld op de clubsite. ,,Hij heeft deze verlenging zelf afgedwongen en daar mag hij uiteraard trots op zijn.”

Rienstra speelde in de jeugdopleidingen van Ajax, AZ en Feyenoord, voordat hij op 18-jarige leeftijd de overstap maakte naar de amateurs van Meervogels'31. Via ADO’20 kwam de middenvelder in beeld bij Heracles Almelo, waar hij debuteerde in het betaald voetbal. Na twee jaar Heracles koos Rienstra, de jongere broer van sc Heerenveen-middenvelder Ben, voor de overstap naar RKC.

In Waalwijk kwam Rienstra tot op heden tot 118 officiële duels. Daarin maakte hij zes doelpunten en zorgde hij voor acht assists.