Frank van Mosselveld.
Volledig scherm
Frank van Mosselveld. © BSR Agency

RKC Waalwijk beschikt over genoeg liquide middelen om salarissen te betalen

RKC Waalwijk beschikt over voldoende liquide middelen om de salarissen van spelers, staf en personeel te blijven betalen, ook al zou er de komende maanden niet gespeeld worden. Dat verklaarde algemeen directeur Frank van Mosselveld dinsdag.

De Waalwijkse clubs is maar voor een beperkt deel van inkomsten uit recettes afhankelijk. Sponsoring en media-gelden zijn de belangrijkste bronnen. ,,We krijgen elk kwartaal mediagelden uitgekeerd. De volgende betaling is in juni. Pas als er dan niet betaald zou worden komen we in de problemen. Maar dan valt elke club in Nederland om”, zegt Van Mosselveld.

RKC slaagde er juist de laatste jaren in om weer een buffer op te bouwen na het bijna-faillissement van 2014. Door een strikte begrotingsdiscipline en het ontvangen van de eerste betalingstermijn voor de transfer van Frenkie de Jong komen de club niet direct in problemen. ,,Er zijn clubs die al om uitstel van het betalen van de loonbelasting moeten vragen. Dat is bij ons niet het geval.”

Verzoek tot arbeidstijdsverkorting

RKC was wel een van de eerste clubs die een verzoek tot arbeidstijdsverkorting indiende. ,,Want net als die 50.000 andere bedrijven lijden wij schade omdat werknemers hun functie niet uit kunnen voeren. Het is zeker niet zo dat werknemers daar de dupe van worden. Wij respecteren alle gemaakte contractuele afspraken.”

Naar de schade voor RKC op de langere termijn durfde Van Mosselveld nog niet te kijken. ,,Dat hangt er natuurlijk mede van af hoe lang dit allemaal gaat duren en de manier waarop de overheid de bedrijven gaat compenseren.”