Volledig scherm
Johan Voskamp (RKC Waalwijk, rechts) in een uiterste poging de bal te raken. © Jasper Ruhe/Pro Shots

RKC Waalwijk blijft overeind tegen FC Volendam

VOLENDAM - Op bezoek bij FC Volendam sleepte RKC Waalwijk vrijdagavond een 1-1 gelijkspel uit het vuur.

RKC-trainer Peter van den Berg koos tegen FC Volendam niet voor het gebruikelijke 4-3-3, maar voor een 5-3-2-formatie met Collin Seedorf als extra verdediger. Ondanks die versterkte achterhoede oogde RKC in de beginfase kwetsbaar. FC Volendam kreeg via Kees Kwakman en Jack Tuyp een paar aardige mogelijkheden op de openingstreffer, maar met enig kunst- en vliegwerk hield Etienne Vaessen - die eerste keeper Tamati Williams verving - zijn doel schoon.

Gaandeweg de eerste helft kregen de Waalwijkers steeds meer grip op de wedstrijd en dat leidde ook tot enkele mogelijkheden voor de bezoekers, maar die waren niet besteed aan Johan Voskamp (twee) en Pieter Langedijk.

Kalm
Na de pauze eenzelfde spelbeeld als ervoor: FC Volendam had het initiatief, maar RKC bleef zonder al te veel problemen op de been. In de 55ste minuut nam de ploeg van Van den Berg zelfs de leiding, toen Langedijk na een lange bal van Serginho Greene vrij voor FC Volendam-keeper Hobie Verhulst opdook en kalm bleef: 0-1. Al te lang kon RKC van die weelde niet genieten: nadat Vaessen secondes daarvoor nog prachtig redde, was de doelman in de 69ste minuut kansloos toen een inzet van Paul Kok uit een corner van richting werd veranderd (1-1).

Daarna ging FC Volendam op zoek naar de winnende treffer. De kansen daarop kreeg de thuisploeg ook, maar met een aantal prima reddingen zorgde Vaessen ervoor dat RKC 1 punt overhield aan het duel.