Volledig scherm
RKC Waalwijk werkte de laatste training voor de uitwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden zonder Regillio Vrede af. © Wilber Hack

RKC Waalwijk doet tegen Cambuur niet aan rekenwerk

WAALWIJK - RKC Waalwijk gaat vrijdagavond gewoon voor de volle winst in de uitwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden. ,,We willen de resterende drie wedstrijden winnen. Als dat niet voldoende zou zijn voor deelname aan de play-offs moeten we dat onszelf verwijten", zegt trainer Peter van den Berg.

In theorie kan RKC beter af zijn met een nederlaag waardoor Cambuur en niet De Graafschap de kampioen van de vierde periode wordt. ,,Maar stel dat onze concurrenten Emmen en Eindhoven vrijdag allebei hun wedstrijden winnen. Dan sta je ineens vier punten achter en ben je de laatste speelronden kansloos", aldus Van den Berg.

Die moest het bij de laatste training voor de wedstrijd tegen Cambuur zonder zijn assistent Regillio Vrede (ziek) stellen. RKC mist de geblesseerde Ingo van Weert en de geschorste Mo Mezghrani. Van den Berg heeft twee opties om de absentie van zijn rechtsback op te vangen. Hij kan Gigli Ndefe overhevelen van de linkerflank en Mark Engberink linksback laten spelen. 

Maar hij speelt ook met het idee om Serginho Greene rechtsback te maken en zo de weg vrij te maken voor een rentree van Nando Wormgoor. ,,Dat zal ook afhangen van de manier waarop Cambuur gaat spelen. Dat opteert soms voor twee diepe spitsen", aldus Van den Berg.

Johan Voskamp krijgt de voorkeur als centrumspits. Van den Berg wil nog niet zeggen of de weer herstelde Fred Benson een basisplaats krijgt. Dat zou waarschijnlijk ten koste gaan van Vlatko Lazic. Het lijkt waarschijnlijk dat Pieter Langedijk na de  meest curieuze goal uit zijn carriere in de basis mag starten.

Vermoedelijke opstelling RKC: Williams; Greene, Nieuwendaal, Wormgoor, G. Ndefe; Rienstra, Sno, Anderson; Benson, Voskamp, Langedijk.