Volledig scherm
De financiele situatie van RKC Waalwijk is ook voor de licentiecommissie ok. © Proshots

RKC Waalwijk financieel ook voor KNVB uit gevarenzone

WAALWIJK - RKC Waalwijk is nu ook voor de licentiecommissie van de KNVB financieel uit de gevarenzone. De club kreeg deze week een brief dat het op basis van de ingediende cijfers in maart in categorie 2 geplaatst zal worden. Dat betekent dat RKC niet langer onder curatele staat van de voetbalbond en niet meer elke uitgave moet verantwoorden.

De Waalwijkse club kwam in 2014 in categorie 1 terecht met een miljoenenschuld. Voor november 2017 moest er financieel orde op zaken gesteld worden. Anders zou RKC zijn licentie tot het spelen van betaald voetbal kwijt kunnen raken. De overname van het gemeentelijke stadion door een projectontwikkelaar was een belangrijke stap op weg naar categorie 2. Want daaraan gekoppeld schold een investeerdersgroep de schuld van de club kwijt.

RKC Waalwijk is nu financieel in de middencategorie terecht gekomen. In categorie 3 zitten de gezondste clubs. De Waalwijkers hebben echter nog een obligatielening uitstaan en moeten ook het kunstgrasveld nog afbetalen. Daarvoor is de komende jaren geld gereserveerd.