Volledig scherm
© foto: Carla Vos
4
EINDE
0
  • Bryan Smeets 15'
  • Ragnar Ache 43'
  • Halil Dervisoglu 48'
  • Mohamed Rayhi 60'

RKC Waalwijk gaat ook tegen Sparta hard onderuit

RKC Waalwijk beleefde zaterdag een rampzalige avond tegen Sparta Rotterdam. De Waalwijkers verloren het duel op Het Kasteel met 4-0.

Bekijk hier de samenvatting van het duel Sparta Rotterdam - RKC Waalwijk (Premium)

Vanaf het begin was duidelijk dat het een lastige avond zou worden voor RKC. Sparta viel aan en was gevaarlijk, dat leidde na een kwartier al tot een treffer. Bryan Smeets kon volledig vrijstaand binnen schieten, nadat Hannes Delcroix zich al gemakkelijk opzij liet zetten door Halil Dervisoglu.

RKC kwam wat beter in de wedstrijd en creëerde zelfs wat kleine kansen. Zo had keeper Tim Coremans moeite met een afstandsschot van Stijn Spierings en werd een goede corner net niet door Delcroix geraakt. Aan de andere kant was het vlak voor rust wel raak. Ragnar Ache kon bij de tweede paal gemakkelijk binnen koppen: 2-0.

Genadeslag na rust

Na rust was het direct gedaan met de enigszins aanvallende intenties van RKC. Na 48 minuten lag de 3-0 al in, doelpuntenmaker Halil Dervisoglu. En daar bleef het niet bij. Een goed uitgespeelde counter kon, na wederom matig verdedigen, worden verzilverd door Mohamed Rayhi: 4-0.

Voor RKC bleef het daarna bij speldenprikjes, zelfs een eretreffer zat er niet in voor de Waalwijkers.

Bekijk hieronder de reacties van Etienne Vaessen en Daan Rienstra.