Stefan Velkov mag zich sinds afgelopen woensdag A-international van Bulgarije noemen.
Volledig scherm
Stefan Velkov mag zich sinds afgelopen woensdag A-international van Bulgarije noemen. © Orange Pictures

RKC Waalwijk heeft er A-international bij

RKC Waalwijk begint zondag met een A-international meer aan de brunchwedstrijd (aanvang 12.15 uur) tegen FC Utrecht. Verdediger Stefan Velkov debuteerde afgelopen woensdag voor Bulgarije in de oefeninterland tegen Wit-Rusland. Hij speelde 76 minuten mee. De Bulgaren verloren met 0-1.

Dat interland-debuut is nog geen garantie voor een basisplaats bij RKC. Velkov verliet vrijdagochtend wat eerder de training. Uit de trainingspartij viel af te leiden dat Melle Meulensteen mogelijk de voorkeur krijgt. Hans Mulder speelde ook bij de zogenaamde tweede ploeg.

Er waren wel meer pijntjes en klachten in de aanloop naar wat trainer Fred Grim de wedstrijd van de omschakeling noemt. Mario Bilate en Daan Rienstra trainden apart. De laatste heeft last van een schouderblessure. Het betekent dat mogelijk de twee spelers die dit seizoen de aanvoerdersband droegen ontbreken. Henrico Drost zal niet spelen. Dylan Vente bleef bij het trainingspartijtje uit voorzorg aan de kant.

Er was nog een afwezige. Doelman Etienne Vaessen meldde zich ziek. Grim ging er vrijdagmorgen van uit dat die weer op tijd hersteld is. De trainer kondigde aan dat snelheid tegen FC Utrecht een belangrijk wapen kan zijn. Daarom kiest hij waarschijnlijk voor Stanley Elbers, Sylla Sow en Emil Hansson als aanvallers. 

Bij de Waalwijkers zit ook Morad El Haddouti bij de wedstrijdselectie. Hij tekende deze week een contract voor een jaar bij RKC met een optie voor nog een seizoen. Vorig zomer maakte de vleugelspeler de overstap van Jong NEC naar RKC. Eerder speelde hij voor CSV Oranje Blauw en in de opleiding van De Graafschap. 

Vermoedelijke opstelling RKC: Vaessen; Gaari, Meulensteen, Delcroix, Quasten; Van der Venne, Leemans, Tahiri; Elbers, Sow, Hansson.