Volledig scherm
Hannes Delcroix © BELGA

RKC Waalwijk heeft interesse in Anderlecht-verdediger Hannes Delcroix

RKC Waalwijk heeft bij Anderlecht zijn interesse kenbaar gemaakt in Hannes Delcroix. De 20-jarige linker centrale verdediger van de Brusselse club mag verhuurd worden en past in het rijtje Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen, Belgische verdedigers van faam die eerder in Waalwijk speelden.

Van Delcroix, die geboren is op Haïti, wordt heel wat verwacht. Al vroeg verhuisde hij naar België. Via de opleidingen van Antwerp en Beerschot kwam hij bij Anderlecht terecht. Daar maakte hij de afgelopen drie seizoenen deel uit van de A-selectie. Mede door blessures volgde zijn debuut pas begin vorig seizoen. Deze week speelde hij niet met Anderlecht dat een oefenduel van Benfica met 2-1 won en er negentien spelers verbruikte.

Delcroix speelde een wedstrijd voor de Brusselse club in de competitie en een in de Europa League. Daarnaast was hij nog eens goed voor 31 jeugdinterlands. RKC probeerde eerder Kjetil Borry als linker centrale verdediger. Lars Nieuwpoort is op proef bij de Waalwijkers. Maar die hebben hun zinnen gezet op Delcroix.