Volledig scherm
Ozan Can Kökçü nog in het shirt van Feyenoord. © Proshots

RKC Waalwijk huurt Ozan Can Kökçü

RKC Waalwijk huurt voor de rest van het seizoen Ozan Can Kökçü van het Turkse Bursaspor. Dat heeft RKC bevestigd. De speler tekende donderdagmiddag rond twaalf uur een huurovereenkomst.

De 19-jarige linksbuiten verbond zich de afgelopen zomer voor vier seizoenen aan de Turkse club. Hij maakte de overstap van Feyenoord. Voor Kökçü was toen ook interesse van Fenerbahce, Tottenham Hotspur en Everton. 

Kökçü maakte, voor hij naar Feyenoord verkaste, vijf jaar deel uit van de jeugdopleiding van FC Groningen. Hij kan ook als rechtsbuiten en centrale middenvelder uit de voeten. Bij RKC zou hij de opvolger worden van Leandro Resida, die in de zomer werd aangetrokken, maar kort daarop naar Oman vertrok. 

 Kökçü is jeugdinternational van Azerbeidzjan. Daarnaast heeft hij ook de Turkse nationaliteit. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. RKC legt Jong Ajax na perfecte eerste helft op de pijnbank: 4-1

    RKC legt Jong Ajax na perfecte eerste helft op de pijnbank: 4-1

    RKC Waalwijk heeft zich vrijdagavond voor eigen publiek van zijn beste kant laten zien. In het Mandemakers Stadion versloeg de ploeg van trainer Fred Grim Jong Ajax na een nagenoeg perfecte eerste helft met 4-1. Een belangrijke rol daarbij was weggelegd voor de nieuwelingen Sylla Sow en Stijn Spierings. Sow, overgekomen van FC Utrecht, scoorde twee keer. De zeer sterk spelende Spierings, die bij Sparta werd weggeplukt, schoot één keer raak.