Volledig scherm
Stefan Velkov. © BSR Agency

RKC Waalwijk huurt Velkov van FC Den Bosch en bedingt optie tot koop

RKC Waalwijk neemt Stefan Velkov per direct over van FC Den Bosch. De 23-jarige verdediger uit Bulgarije wordt voor een half jaar gehuurd en sluit maandag aan bij de selectie. De Waalwijkers hebben ook een optie tot koop bedongen. 

Donderdag bevestigde FC Den Bosch al dat de streekgenoten contact hadden over een overgang van Velkov. Vrijdagmorgen zijn de laatste plooien gladgestreken, waardoor de Bulgaar zich voor minimaal een half jaar aan RKC verbindt. Omdat Velkov maandag pas aansluit, is hij er zondag nog niet bij in het cruciale uitduel met ADO Den Haag (16.45 uur).

Velkov zou in Waalwijk de vervanger moeten worden voor Henrico Drost, die met een knieblessure kampt. Aanvankelijk speelde Melle Meulensteen op die positie en later kwam Hans Mulder er terecht. Dat zijn allebei eigenlijk middenvelders.

Huur met optie tot koop

Velkov is bij FC Den Bosch nog een overblijfsel uit de periode dat Kakhi Jordania er als extern financier fungeerde. Die mocht de club van de KNVB niet overnemen. Velkov drukt zwaar op de loonlijst van de Bossche club. RKC huurt de Bulgaar in eerste instantie en heeft in de zomer een optie om het nog een jaar lopende contract af te kopen.

De 1,92 meter lange Velkov, die dit seizoen tweemaal scoorde voor FC Den Bosch, komt uit Sofia. Dat is de plaats waar RKC-middenvelder Stijn Spierings naar vertrokken is. In de zoektocht naar een opvolger passeerde onder meer de naam van Ossenaar Richard van de Venne de revue. Ook FC Groningen zou belangstelling hebben voor de middenvelder.