RKC Waalwijk is als eerste weer aan de slag

VideoRKC Waalwijk is weer in training. Alle spelers kwamen woensdag in kleine groepjes aan bod voor een oefensessie van een uur. De keepers Etienne Vaessen en Kees Heemkerk en Ingo van Weert en Hans Mulder beten om negen uur het spits af. Op de oefenstrook waren ook nog twee spelers actief.

De auto diende als kleedkamer. Na hun sessie moesten de spelers zo snel mogelijk het complex verlaten om vervolgens thuis te douchen. Volgens de richtlijnen van het RIVM moesten de handen ontsmet worden, hielden de spelers minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar en werd de bal zo min mogelijk met hoofd of handen beroerd. 

De training vond achter gesloten deuren plaats. Alleen de NOS en FOX, de rechtenhouders, kregen even met hun camera toegang tot het complex. Daarna ging alles weer volgens het strakke protocol. 

RKC Waalwijk is de eerste club in de eredivisie die na de maatregelen om het corona-virus te beteugelen de draad weer heeft opgepakt. 

Twee spelers zijn actief op de oefenstrook en vier op het trainingsveld. Geheel volgens de richtlijnen, want er mag met groepjes van maximaal zes spelers gewerkt worden.
Volledig scherm
Twee spelers zijn actief op de oefenstrook en vier op het trainingsveld. Geheel volgens de richtlijnen, want er mag met groepjes van maximaal zes spelers gewerkt worden. © ANP
Fabian Sporkslede en Lars Nieuwpoort van RKC Waalwijk tijdens de hervatting van de training op hun complex.
Volledig scherm
Fabian Sporkslede en Lars Nieuwpoort van RKC Waalwijk tijdens de hervatting van de training op hun complex. © ANP