Volledig scherm
RKC verloor bij NEC. © BSR Agency

RKC Waalwijk lijdt dure nederlaag in De Goffert

NEC en RKC vermaakten vanaf de eerste minuut het publiek. Op een eredivisiewaardig veld, in een eredivisiewaardig stadion wilden beiden graag voetballen. NEC trok aan het langste eind: het won met 2-1.

Bij RKC ontbrak Mario Bilate waardoor Darren Maatsen zich mocht laten zien. Dat deed de buitenspeler alleraardigst; bij NEC had men veel moeite met zijn beweeglijkheid. Emil Hansson en Dylan Seys hielden het veld goed breed. Het zorgde ervoor dat RKC gemakkelijk kon voetballen. NEC begon wat timide, om vervolgens wat meer uit zijn schulp te kruipen. Precies op dat moment sloegen de Waalwijkers toe. Een goede aanval over rechts en een dito afronding van Stijn Spierings deden het goedgevulde uitvak doen opveren: 0-1. Dat was ook de ruststand, al had dat niet zo hoeven te zijn. RKC kreeg veel ruimte van de Nijmegenaren, die moesten winnen.

Vermoeider

Met die wetenschap in het achterhoofd bewees Ferdy Druijf zijn ploeg meteen na rust een goede dienst. Hij profiteerde van laconiek verdedigen door Gigli Ndefe, die Paul Quasten verving. Druijf kon simpel de 1-1 binnen schuiven. RKC werd vervolgens wat onmachtig en NEC bleef veel fouten maken. Toch kreeg het na een uur voetballen een goede kans; Druijf raakte de paal

De 22 spelers werden vermoeider en NEC bleek de langste adem te hebben. Okita profiteerde van het feit dat Gaari stond te slapen. Hij liep uit de rug van de rechtsback weg en knalde NEC na 70 minuten naar een 2-1 voorsprong. Daar bleef het bij. Het is een duur verlies voor RKC dat zakt naar de elfde plek. De ploeg van Grim moet Roda JC en MVV in de resterende wedstrijd onder zich zien te houden.