Volledig scherm
Johan Voskamp is na een liesblessure weer inzetbaar bij RKC Waalwijk. © Marcel Bonte

RKC Waalwijk met fitte selectie naar Jong Ajax

RKC Waalwijk reist maandag met een volledig fitte selectie af naar Amsterdam voor het treffen met Jong Ajax, de enige club in de eerste divisie die nog zonder puntenverlies is. ,,We kunnen onze borst nat maken", weet RKC-trainer Peter van den Berg.

Van den Berg zag de Amsterdammers vorige week spelen tegen Jong PSV (0-3 in het voordeel van Jong Ajax). Onder anderen David Neres vond toen het net. De Braziliaanse miljoenenaankoop zal er tegen RKC niet bij zijn, want hij kwam zaterdag al in actie met het eerste van Ajax tegen PEC Zwolle (3-0 zege, met een assist van Neres). Wie er dan wel bij zijn, is speculeren, zoals altijd bij de beloftenteams. ,,Daar houd ik me niet zo mee bezig", zei Van den Berg zondag na de afsluitende training. ,,Of Neres nu speelt, of Frenkie de Jong of Vaclav Cerny: Ajax heeft alléén maar goede spelers. Wij moeten ons niet instellen op wie er spelen, maar op welke manier ze spelen. Die is namelijk altijd hetzelfde."

Van den Berg koos vorig seizoen in lastige (uit)wedstrijden weleens voor een defensiever systeem, maar is niet van plan tegen Jong Ajax weer af te stappen van het vorige week heringevoerde 4-3-3. ,,Maar binnen systemen kun je natuurlijk ook variëren. We zullen compact gaan spelen, anders loop je in het mes tegen deze ploeg.”

De trainer heeft weer de beschikking over Johan Voskamp, die vorige week tegen De Graafschap (0-0) ontbrak vanwege een liesblessure. Daarmee is de ziekenboeg leeg, al acht Van den Berg nieuwkomers Leandro Resida en Dylan Seys gezien hun trainingsachterstand nog niet fit genoeg te starten.

Natuurgras

Overigens trainde RKC sinds donderdag niet in het stadion, maar op één van de velden rondom het stadion. Natuurgras dus, in plaats van het gebruikelijk kunstgras. ,,Jong Ajax speelt ook op natuurgras", verklaart Van den Berg. ,,Ik weet dat het de fysio's een doorn in het oog is, die wisselende ondergronden, maar in aanloop naar een wedstrijd op natuurgras train ik toch graag op dit veld. Op gewoon gras stuit een bal weer heel anders."