Volledig scherm
Henrico Drost ontbreekt tegen Sparta. © BSR/SOCCRATES

RKC Waalwijk mist mogelijk drie verdedigers tegen Sparta

RKC Waalwijk lijkt het zaterdagavond bij de uitwedstrijd tegen Sparta zonder een paar verdedigers te moeten stellen. Paul Quasten en Henrico Drost zijn zeker absent. De inzetbaarheid van Ingo van Weert is nog twijfelachtig. Het drietal moest de laatste training op weg naar de uitwedstrijd in Rotterdam laten schieten en dat is meestal geen goed teken.

Quasten was er afgelopen zondag bij de 6-2 nederlaag tegen PEC Zwolle ook al niet bij wegens een hamstringblessure. Lars Nieuwpoort lijkt opnieuw de aangewezen vervanger. Als Drost niet speelt, zou dat de rentree van Hannes Delcroix kunnen betekenen. Die was bij het thuisduel met PSV geblesseerd en zat in Zwolle nog op de bank. Van Weert is momenteel geen basisspeler bij RKC, maar wel een optie voor het centrum.

Bus parkeren

RKC zal Sparta op dezelfde manier tegemoet treden als andere opponenten dit seizoen in de eredivisie. ,,In Zwolle speelden we met twee controleurs op het middenveld", zei trainer Fred Grim. ,,Dat was al wat anders. Met de plek waar we druk zetten kunnen we variëren. Dat zijn de zaken waar je mee kunt spelen. RKC is er de club niet naar om de bus te parkeren. Dat wil ik niet en dat wil de club niet.”

Dat de wedstrijden voor RKC te lang zouden zijn bestrijdt Grim. ,,Bij FC Twente scoorden we in de 95ste minuut", doelde hij op de goal die het enige punt opleverde. ,,We verliezen soms wel omdat we moeilijk met een tegenslag om kunnen gaan. Daar zullen we ons sneller overheen moeten zetten.”

Vermoedelijke opstelling RKC Waalwijk: Vaessen; Gaari, Meulensteen, Delcroix, Nieuwpoort; Rienstra, Spierings, Leemans; Tahiri, Bilate, Elbers.