Mario Bilate ontbreekt voorlopig nog bij RKC Waalwijk.
Volledig scherm
Mario Bilate ontbreekt voorlopig nog bij RKC Waalwijk. © Remko Kool

RKC Waalwijk mist nog steeds aanspeelpunt Bilate

RKC Waalwijk zal het ook vrijdag bij de thuiswedstrijd tegen Jong PSV nog zonder Mario Bilate moeten stellen. Over de blessure van de spits, die al langer ontbreekt, kan de Waalwijkse club weinig mededeling doen.

Dat bleek eerder deze week al tijdens een supportersavond, waar de langdurige absentie van de aanvaller ook ter sprake kwam. De wet op de privacy biedt RKC geen mogelijkheid om duidelijkheid te geven. Bilate viel weg met een knieblessure en zou inmiddels een kijkoperatie hebben ondergaan. 

Veel blessures

Behalve Bilate zijn ook de centrale verdedigers Jan Lammers en Henrico Drost alsmede back Gigli Ndefe  absent. Lammers verwacht snel weer aan te haken bij de groepstraining. Drost viel vorige week bij de wedstrijd tegen FC Twente uit. Na de zeges op Jong FC Utrecht in de competitie en het ‘grote’ PSV in de beker verloren de Waalwijkers daar met 3-1. 

,,We gaven de doelpunten in Enschede te makkelijk weg. Dat is een repeterend verhaal", zei trainer Fred Grim, die in de punt van de aanval opnieuw zal moeten improviseren. Bilate fungeerde daarin als een balvast aanspeelpunt. ,,Zo'n type hebben we  verder niet in onze selectie. Ook onze tweede spits Roland Bergkamp is geblesseerd geweest. Dylan Seys heeft het in de spits goed gedaan, maar vult het  natuurlijk heel anders in", aldus Grim.

Vermoedelijke opstelling RKC: Vaessen; Gaari, Van Weert, Meulensteen, Quasten; Vermeulen, Mulder, Hansson; Seys, Bergkamp, Maatsen.