Volledig scherm
Jordy van Deelen van Cambuur snelt achter RKC'er Melle Meulensteen aan. © Marcel van Dorst

RKC Waalwijk pakt met tien man punt tegen Cambuur

RKC Waalwijk heeft voor het eerst in vijf wedstrijden weer een punt gepakt. Thuis tegen Cambuur Leeuwarden werd het 0-0. De ploeg van Hans de Koning moest het twintig minuten doen met een man minder.

RKC oogde aangeslagen na een reeks forse nederlagen. De ploeg speelde zonder flair en leek Cambuur in eerste instantie vooral tegen te willen houden. Dat lukte aardig – RKC gaf één grote kans weg voor rust – al kon de thuisploeg de bal zelf nauwelijks in bezit houden. De ballen werden blind naar voren geschoten in de hoop dat Johan Voskamp er iets mee deed. De eenzame spits moest het telkens afleggen tegen de verdedigers van Cambuur.

Veelzeggend was het dat RKC pas in de veertigste minuut voor de eerste keer op het doel van Cambuur schoot. Robby Ndefe, de linksback die zich de laatste weken in het team heeft geknokt, slingerde de bal het zestienmetergebied in. Saïd Bakari kapte de bal schuin voor het doel met rechts naar binnen en schoot die met links in. Doelman Erik Cummins kon zijn inzet keren.

Meer initiatief

In de tweede helft toonde RKC meer initiatief. Dat leidde vijf minuten na rust bijna tot de voorsprong. Gigli Ndefe kreeg plots een kans toen Cambuur-verdediger Robbert Schilder uitgleed in het eigen strafschopgebied. De inzet van Ndefe ging echter voorlangs. Een paar minuten later kreeg de mee naar voren gekomen Ingo van Weert een vrije kopkans. De verdediger mikte net te hoog.

Twintig minuten voor tijd stond hij weer in het middelpunt van de aandacht toen hij met rood naar de kant moest. De verdediger maakte een harde overtreding op het middenveld en kon direct gaan douchen. RKC beperkte zich in het restant tot verdedigen. De ploeg van De Koning knokte voor wat het waard was en pakte zo na vijf wedstrijden weer eens een punt

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement