Volledig scherm
© Brabants Dagblad

RKC Waalwijk pakt seizoenkaarthouder aan voor verkoop kaartje op Marktplaats

UPDATERKC Waalwijk is een seizoenkaarthouder op het spoor die het extra kaartje dat hij kon bemachtigen voor de thuiswedstrijd tegen Ajax op zaterdag 19 oktober op Marktplaats te koop aanbood. De club heeft inmiddels de seizoenkaart van de bewuste persoon voor het duel met Ajax geblokkeerd.

Het is verboden kaartjes elders te koop aan te bieden en dit is ook in strijd met de richtlijnen van de KNVB. Het aangeboden kaartje via Marktplaats is door RKC ongeldig verklaard. De Waalwijkse club probeert contact te leggen met de supporter, maar deze heeft nog niet gereageerd. Doet de persoon dat niet, dan riskeert deze dat er een stadionverbod wordt opgelegd.

Volgens perswoordvoerder Ruben Rijpma is het niet eerder voorgekomen dat kaartjes voor een thuiswedstrijd van RKC op Marktplaats te vinden waren. De Waalwijkse club stuurt voor het duel met Ajax voor het eerst sinds jaren op een uitverkocht stadion (7508 toeschouwers) af. Er is nog maar een handvol kaarten te verkrijgen terwijl de verkoop pas maandag gestart is. Zelfs voor het vak JJ achter een van de doelen, dat zelden open gaat, is geen kaart meer te krijgen.

De laatste keer dat een duel van RKC uitverkocht was, was op woensdag 2 april 2014. Tegenstander toen: Ajax. De Amsterdammers zouden met 0-2 winnen.