Volledig scherm
RKC won met 3-0 van de Waalwijkse selectie. © Beeld Werkt

RKC Waalwijk scoort weer heel moeilijk, maar wint wel

De beste spits van RKC Waalwijk liep zondagmiddag bij het team van de oud-spelers rond, dat met 3-2 van de Suriprofs won. Rick Hoogendorp (43) weet het net nog steeds makkelijk te vinden. Zijn doeltreffendheid kreeg later op de dag bij het eerste oefenduel van RKC tegen de Waalwijkse selectie geen navolging: 3-0.

Pas in de laatste minuut zorgde Melle Meulensteen voor de enige treffer na een vloeiende aanval. Nikki Baggerman had voor de pauze vanaf de stip de score geopend. Nieuweling Kevin Vermeulen benutte na de pauze ook de tweede penalty die RKC verdiende. 

De selectie van RKC telt twee spitsen. Roland Bergkamp kreeg afgelopen vrijdag echter knieklachten en moet een operatie ondergaan. Hij wordt pas aan het einde van de voorbereiding terug verwacht. Kay Huijgens is voorlopig niet meer dan een belofte. Hij liet een drietal kansen onbenut.

RKC Waalwijk - Regioselectie Waalwijk 3-0 (1-0)
Scoreverloop: 32. Baggerman (pen) 1-0, 29. Vermeulen (pen) 2-0, 90. Meulensteen 3-0.
RKC, eerste helft: Vaessen; Gaari, Gigli Ndefe, Nikolov, Quasten; Baggerman, Min, Van der Hoven; Rienstra, Huijgens, Tahiri.
RKC, tweede helft: Zielschot; Langras, Van Weert, Drost, Robby Ndefe; Meulensteen, De Graauw, Bakari; Maatsen, Vermeulen, Koenraat. 

Video: de 1-0 van Nikki Baggerman

  1. Cupfighter RKC Waalwijk vergeet de trekker over te halen bij FC Twente en is uitgeschakeld

    Cupfighter RKC Waalwijk vergeet de trekker over te halen bij FC Twente en is uitgescha­keld

    RKC is uitgeschakeld in het KNVB-bekertoernooi. De ploeg die eerder de eredivisionisten NAC en PSV deed struikelen, verloor in de achtste finale met 2-0 bij FC Twente. Na een matige eerste helft, waarin de ploeg op achterstand kwam door een treffer van Xandro Schenk, hadden de Waalwijkers na rust lange tijd uitzicht op de gelijkmaker. FC Twente wankelde, maar niemand bij RKC kon de trekker overhalen. In blessuretijd maakte Jari Oosterwijk in de counter aan alle spanning een einde door de 2-0 binnen te schuiven.