Volledig scherm

RKC Waalwijk sluit af met zege na strafschoppen op Charlton Athletic

LONDEN - Het paste wel bij het motto 'winnen, winnen' van RKC Waalwijk dat er op The Valley een winnaar moest komen. De Waalwijkse club had de oefencampagne afgesloten met een 1-1 gelijkspel. Dus kwamen er strafschoppen. Die nam RKC beter.

Bij die vreemde afsluiter van een oefenpotje pakte invaller- doelman Etienne Vaessen de heldenrol. Hij keerde drie Engelse inzetten. In één geval moest een penalty worden overgenomen omdat hij te vroeg bewogen had. Weer redde de Bredase doelman. Het was de opmaat naar de zege die door de rake pingel van Nikki Baggerman in de boeken kwam.

Counter
RKC overtuigde tegen de degradant uit het championship vooral in de openingsfase. toen kwamen de Engelsen nauwelijks aan de bal. doelpunten leverde die dominante fase niet op. RKC scoorde uit een counter. Fred Benson nam de bal na een uitstekende voorzet van Pieter Langedijk, die als enige later zijn strafschop gestopt zag, raak.

Na de rust paste Charlton Athletic zijn speelwijze aan en had RKC het veel moeilijker. het leverde de gelijkmaker op. Maurits de Baar had de penaltyserie nog kunnen voorkomen, maar schoot op de vuisten van de keeper. Vanaf de stip greep RKC toch de eeuwige roem.