2
EINDE
0
  • Nikki Baggerman 42'
  • Dylan Seys 47'

RKC Waalwijk stunt en bekert door na overwinning op NAC

VideoIn de eerste ronde van de KNVB-beker heeft RKC Waalwijk dinsdagavond voor een stunt gezorgd. De Waalwijkers versloegen op eigen veld buurman NAC Breda met 2-0.

Het eerste doelgevaar tijdens de Brabantse bekerderby kwam van NAC-aanvaller Gervane Kastaneer, die op de vuisten van Vaessen mikte. Een minuut of tien later liet Dylan Seys na om de openingstreffer binnen te schieten. De Belg mocht ver komen, maar zijn inzet werd op het laatste moment geblokt.

Halverwege de eerste helft namen de gasten uit Breda langzaam maar zeker het initiatief over. Etienne Vaessen moest handelend optreden bij een inzet van dichtbij van Mitchel te Vrede. Kort daarna stond de RKC-goalie aan de grond genageld bij een inzet van Kastaneer, die de lat raakte. Op het moment dat NAC verder door leek te drukken kwam RKC op voorsprong. Nikki Baggerman was attent na een te korte terugspeelbal van Fabian Sporkslede en gleed de openingstreffer binnen.

Fel spelende thuisploeg

Vlak na rust verdubbelde de fel spelende thuisploeg zijn voorsprong. Dylan Seys mikte een vrije trap behendig onder de muur door. In het restant van het Brabantse bekertreffen werd RKC in fases naar achteren gedrukt, maar de ploeg van Fred Grim bleef redelijk eenvoudig overeind. In de tegenstoot kon Dylan Seys zijn goede optreden vlak voor tijd nog bekronen met een derde Waalwijkse goal. Die bleef uit, maar mocht de pret in het Mandemakers Stadion na afloop uiteraard niet drukken.

Volledig scherm
Vreugde bij RKC na de treffer van Seys. © Pro Shots