Volledig scherm
Hannes Delcroix © BELGA

RKC Waalwijk troeft met Delcroix Heerenveen af

Hannes Delcroix speelt het komende seizoen op huurbasis voor RKC Waalwijk. De 20-jarige verdediger van Anderlecht verkoos de Waalwijkse club boven Heerenveen dat ook serieuze interesse toonde.

RKC maakte de komst van Delcroix, een Haïtiaan die al op jonge leeftijd in België onderdak vond, vrijdagmiddag bekend. Eerder deze week sprak de Waalwijkse club met de linkspoot, die door een blessure de oefenwedstrijd van Anderlecht tegen Benfica miste. Bij de gesprekken met de directie en trainer Fred Grim had Delcroix ‘een goed gevoel’.

RKC was al jaren op zoek naar een linkspoot. Het afgelopen seizoen vertolkte met Henrico Drost een rechtspoot de rol van linker centrale verdediger. Met een echte linkspoot denkt RKC minder kwetsbaar te zijn als het in de eredivisie door tegenstanders wordt opgejaagd.

De komst van Delcroix heeft geen invloed op de proefstage die Lars Nieuwpoort momenteel bij RKC afwerkt. Ook dat is een linker centrale verdediger. Nieuwpoort krijgt gewoon de kans zich te bewijzen. De Waalwijkse club streeft ernaar om elke positie dubbel bezet te hebben. Voldoet Nieuwpoort, dan moet hij met Delcroix maar uitvechten wie de linker centrale verdediger wordt.