Volledig scherm
Hans Mulder © BSR Agency
3
EINDE
3
  • Haris Vuckic 64' 90'
  • Rafik Zekhnini 90'+2'
  • Anas Tahiri 24'
  • Ingo van Weert 78'
  • Paul Quasten 90'+3'

RKC Waalwijk vecht zich in knotsgekke slotfase naar punt tegen FC Twente

Een knotsgekke slotfase heeft RKC Waalwijk alsnog het eerste punt van dit seizoen opgeleverd. FC Twente leek er dankzij twee treffers in de slotminuten met de zege vandoor te gaan, maar Paul Quasten tikte in blessuretijd de 3-3 binnen.

De eerste twee wedstrijden moest RKC Waalwijk het doen met complimenten. In Enschede oogstte de ploeg van coach Fred Grim het eerste eredivisiepunt na een enerverende slotfase. Uitgerekend twee verdedigers hielpen RKC over het dode punt. Ingo van Weert (1-2) en Paul Quasten (3-3) scoorden, een onderdeel waar RKC de eerste twee wedstrijden grote moeite mee had.

Grim had zijn startopstelling op drie plaatsen gewijzigd, ten opzichte van de thuisnederlaag tegen AZ. Etienne Vaessen was onvoldoende hersteld van een hersenschudding, waardoor Kees Heemskerk op 28-jarige leeftijd debuteerde in de basis van een eredivisieduel. Drunenaar Van Weert verving op de rechtsbackpositie de geschorste Juriën Gaari. Sylla Sow begon op de reservebank. Said Bakari kreeg vanaf de aftrap speeltijd als hangende linksbuiten.

Bakari was nadrukkelijk betrokken bij de Waalwijkse openingstreffer. Hij zette Anas Tahiri vrij voor Twente-doelman Joël Drommel, die een vloeiende RKC-aanval over 13 schakels succesvol afrondde. Tahiri was zelf de architect van het knappe staaltje combinatievoetbal, waarmee RKC dwars door de Twentse linies sneed.

Tot dan toe hadden beide doelmannen weinig omhanden gehad. Heemskerk beleefde pas na een halfuur wat hachelijke momenten. De thuisclub voerde de druk op, forceerde een serie hoekschoppen en zag een schot van Keito Nakamura geblokkeerd door Hannes Delcroix.

Na de rust had Twente het betere van het spel. Het moest even slikken toen Van Weert, op dat moment tegen de verhoudingen in, vernietigend uithaalde voor 1-2. Door doelpunten publiekslieveling Haris Vuckic en invaller Rafik Zekhnini dreigde RKC wederom met lege handen te staan. Totdat Quasten een combinatie met Mario Bilate in de slotfase beheerste afrondde: 3-3. En de ploeg had zelfs nog zicht op een overwinning, maar in de slotseconden raakte Hans Mulder de paal.