Volledig scherm
Stanley Elbers speelt de rest van het seizoen voor RKC Waalwijk © RKC Waalwijk

RKC Waalwijk versterkt zich met Stanley Elbers

Stanley Elbers maakt het seizoen af bij RKC Waalwijk. De Waalwijkse club bereikte overeenstemming met PEC Zwolle en huurt de buitenspeler voor de rest van het seizoen. Daarna loopt zijn contract met PEC Zwolle af. 

Dat nam Elbers een dik jaar geleden over van Excelsior. Die speelde ook nog voor ADO Den Haag en Helmond Sport. Elbers is bij RKC in wezen de vervanger van Emil Hansson, die vorig seizoen gehuurd werd van Feyenoord. De Zweed keerde terug naar Rotterdam en is inmiddels aan Hannover 96 verkocht.

Met Elbers zit RKC dik in de buitenspelers. Ook Darren Maatsen, Said Bakari, Dylan Seys en Sylla Sow staan te boek als vleugelspelers. Mario Bilate, die tegenwoordig in de spits speelt, kan er ook goed uit de voeten. ,,In principe mag er niemand weg", zegt algemeen directeur Frank van Mosselveld. ,,Elbers komt omdat we voorin meer opties wilden hebben en spelers met andere kwaliteiten.”

RKC zoekt nu nog een middenvelder. Branco van den Boomen van Eindhoven is een belangrijke kandidaat. Van Mosselveld was er maandagmiddag nog niet van op de hoogte dat de voormalig speler van onder meer Willem II en Heerenveen niet op de training verscheen bij Eindhoven. Zo zou hij een transfer naar De Graafschap af willen dwingen. De algemeen directeur gaat ervan uit dat Van den Boomen bij interesse van een club uit de eredivisie voor die optie kiest.