Volledig scherm
Sylla Sow (rechts) in actie. © BSR Agency

RKC Waalwijk wint op het nippertje van TOP Oss

video'sRKC Waalwijk won dinsdagmiddag nipt het oefenduel van TOP Oss. Door een late treffer van Sylla Sow werd het op het veld van Herpinia in Herpen 1-0 voor de Waalwijkers. Die herstelden zich nog enigszins van een uiterst matige eerste helft.

Lang was de aanwezigheid van bondscoach Ronald Koeman het enige hoogtepunt. Die was al vertrokken toen Miha Tetickovic na de rust eindelijk veelvuldig in actie moest komen. De vervanger van Koeman jr verrichtte enkele knappe reddingen, waardoor het duel op een gelijkspel afstevende. Maar Sow benutte zijn derde grote kans eindelijk wel.

Bij TOP Oss speelde voor en na de pauze drie testspelers mee. Over de duur van die proefperiode zijn geen duidelijke afspraken gemaakt. Directeur Peter Bijvelds gaat ervan uit dat de meeste spelers nog wel even blijven. Een van de testers was Giovanni Hiwat. Die keerde na een avontuur van een half jaar bij het Zweedse Syrianska terug op Nederlandse bodem. Was hij eerder bij Helmond Sport nog buitenspeler, hij kreeg nu een kans als linksback.

Oplossend denken

Bij RKC speelde de van Anderlecht gehuurde Hannes Delcroix een helft mee. Hij had de pech in de ploeg te staan die voor de rust zwak acteerde. Zo schoof bijvoorbeeld geen van de verdedigers door naar het middenveld, waardoor RKC het moeilijk had met het 5-3-2 systeem van TOP Oss. Trainer Fred Grim hielp de ploeg niet vanaf de bank. ,,Dat kan straks in de grote stadions van de eredivisie ook niet”, zei hij. ,,Ze moeten leren om zelf oplossend te denken.”

Bekijk hieronder de reacties van TOP Oss-trainer Klaas Wels en RKC-speler Ingo van Weert.