Volledig scherm
Mario Bilate (l) kan zijn contract bij RKC verlengen. © BSR Agency

RKC Waalwijk ziet VVV-Venlo als voorbeeldclub

RKC Waalwijk lijkt in het grote doel te slagen om de selectie voor het komende seizoen zoveel mogelijk bij elkaar te houden.

Het is de verwachting dat na Daan Rienstra en Paul Quasten ook spits Mario Bilate zijn aflopende contract zal verlengen. ,,Van beide kanten is de intentie uitgesproken om met elkaar door te gaan", zegt algemeen directeur Frank van Mosselveld, die van de vaste basisspelers alleen huurling Emil Hansson ziet vertrekken. Die keert terug naar Feyenoord. ,,Er staat een ploeg die zichzelf heeft ontwikkeld en iedere wedstrijd kan winnen. Bovendien zit er nog veel rek in deze selectie."

De directeur kiest bewust voor stabiliteit op het spelersvlak. Daar had RKC in het verleden zelf succes mee. VVV is in zijn ogen het laatste voorbeeld van een club die resultaten ermee haalde. Van Mosselveld: ,,VVV groeide in drie jaar naar een kampioenschap met vrijwel dezelfde selectie. Die bleek het ook in de eredivisie heel aardig te doen."

Verpersoonlijking

Daan Rienstra wordt gezien als de verpersoonlijking van de ontwikkeling die RKC nu doormaakt. Hij groeide onder trainer Fred Grim uit tot een uiterst waardevolle kracht. De middenvelder, die de afgelopen seizoenen steeds rondkeek op de spelersmarkt, heeft zijn contract verlengd. ,,Als clubs uit onze regionen interesse tonen, dan blijven dat soort spelers toch liever hier. Dat is een heel positieve ontwikkeling", vindt Van Mosselveld.

RKC heeft inkomsten uit transfers niet nodig om de begroting sluitend te krijgen. Tegen transfers die niet echt winstgevend zijn, kan de club gewoon nee zeggen. Voor het komende seizoen zoekt de club vooral nog versterkingen in de breedte. Er moet een opvolger voor Hansson komen en een schaduwrechtsback. Uitbreiding van de selectie met een linksbenige centrale verdediger is al een lang gekoesterde wens.

Profeet van de Week Piet de Visser