Volledig scherm
Paul Quasten blijft een onzekere factor bij RKC Waalwijk. © BSR/SOCCRATES

RKC Waalwijk zondag weer vroeg aan de spaghetti

De voetballers van RKC Waalwijk zitten zondag weer vroeg aan een spaghetti-maaltijd. Voor de derde keer in het nog prille seizoen trapt de Waalwijkse club om 12.15 uur af, ditmaal thuis tegen Vitesse. Daarmee zitten de vroege klussen voor de winterstop er op.

Het is niet het favoriete tijdstip voor voetballers om een wedstrijd te spelen. Het is het pandoer van FOX, dat de wedstrijden op zondag zo veel mogelijk wil spreiden. De topclubs worden zo veel mogelijk ontzien. RKC treedt na de winter nog tweemaal aan om 12.15 uur: thuis tegen FC Utrecht en thuis tegen Feyenoord.

De Waalwijkse club beschikte vrijdag  over een fitte selectie. Dat wil nog niet zeggen dat iedereen ook zondag beschikbaar is. Linksback Paul Quasten bijvoorbeeld haakte wel eens eerder weer af nadat hij een training zo op het oog goed doorstaan had. Henrico Drost is herstellende van een knieblessure en ondervindt daar soms de weerslag van. 

Redelijke thuisbalans

RKC Waalwijk heeft tegen Vitesse een redelijke thuisbalans. Beide club stonden in 2012 nog tegenover elkaar. De inzet was toen een plek in het Europees voetbal. Vitesse klopte RKC in een dubbel. De Waalwijkers waren verrassend tot de finale doorgedrongen.

Een dergelijke verrassing zit er voorlopig nog niet in. RKC wacht op de eerste zege en het eerste punt voor eigen publiek. Dat zou er eigenlijk zondag moeten komen. Want daarna heeft RKC een zwaar programma met wedstrijden tegen Groningen, Ajax, Willem II en de dubbel in competitie en beker met Heracles. Het bekerduel is vastgesteld op dinsdag 29 oktober en begint om 18.30 uur.

Vermoedelijke opstelling RKC: Vaessen; Gaari, Meulensteen, Delcroix, Quasten; Rienstra, Spierings, Leemans; Tahiri, Bilate, Elbers.