Hans Mulder maakt zich mogelijk op voor een nieuwe periode bij RKC Waalwijk. De Waalwijkse club is met hem in gesprek.
Volledig scherm
Hans Mulder maakt zich mogelijk op voor een nieuwe periode bij RKC Waalwijk. De Waalwijkse club is met hem in gesprek. © BD

RKC wil door met Mulder, Quasten en Mike Grim

RKC Waalwijk wil de aflopende contracten met derde doelman Mike Grim, linksback Paul Quasten en verdediger/middenvelder Hans Mulder verlengen. Daarover is de club met de betreffende spelers in gesprek. Dat maakte de Waalwijkse club dinsdag bekend. 

Er is nog een speler die voor contractverlenging in aanmerking komt. Met Darren Maatsen gaat de Waalwijkse club later nog in de slag. Verdediger Henrico Drost en Ingo van Weert, al jarenlang als regionale speler aan RKC verbonden, krijgen geen nieuw contract aangeboden. Dat geldt ook voor tweede doelman Kees Heemskerk en Fabian Sporkslede. 

De zeven spelers die gehuurd zijn keren in principe op 30 juni terug naar hun clubs.  Het gaat om Hannes Delcroix (Anderlecht), Tijjani Reijnders (AZ), Clint Leemans (PEC Zwolle), Dylan Vente (Feyenoord), Stanley Elbers (PEC Zwolle) en Emil Hansson (Hannover). De optie in de huurovereenkomst van Stefan Velkov wordt niet gelicht. De verdediger keert terug naar FC Den Bosch. Algemeen directeur Frank van Mosselveld gaf eerder aan dat RKC mogelijk nog in gesprek gaat met spelers die nu gehuurd zijn. 

RKC maakte maandag bekend dat het voortaan met een grote selectie gaat werken, die uit 35 of 36 spelers gaat bestaan. Als Mulder, Grim en Quasten bijtekenen moeten er nog zo'n veertien spelers bij.