Volledig scherm
© BSR Agency

RKC wint van met 3-1 van FC Eindhoven en treft NEC in play-offs

RKC weet waar het aan toe is. Een snel wonderdoelpunt van Paul Quasten bleek vrijdagavond het startsein voor een makkelijke avond. Na de 3-1 overwinning op Eindhoven wacht NEC in de play-offs.

De grote vraag is wie er in die wedstrijd de spitspositie bekleed. Tegen Eindhoven bleken Mario Bilate en de langer geblesseerde Sylla Sow niet fit genoeg. Darren Maatsen was de logische vervanger. Die zag dat Paul Quasten na 43 seconden het leer vanaf 40 meter snoeihard in de bovenhoek ramde, 1-0. FC Eindhoven verwerkte die klap goed en kwam binnen het half uur op gelijke hoogte. Rigino Cicilia was met een harde kopbal verantwoordelijk voor de 1-1.

De Waalwijkers werden wakker geschud en nog voor rust was het duel beslist. Hansson schoot RKC hoogstpersoonlijk naar een comfortabele marge van twee. Eerst krulde hij een vrije trap tegen het net, om vervolgens op slag van rust al slalommend de 3-1 binnen te tikken. Dat doelpunt maakte Jurrien Gaari niet meer mee. De back moest het veld verlaten met een op het oog lelijke hoofdblessure. Ndefe was zijn vervanger.

De tweede helft was een stuk minder verheffend dan de eerste. RKC nam gas terug en ook Eindhoven leek het wel welletjes te vinden. En dus maakten de meer dan 4000 toeschouwers er een feestje van. Al springend en zingend zagen ze Maatsen nog de paal raken. RKC is klaar voor een dubbele confrontatie met NEC. Aanstaande vrijdag aflevering in. Aftrap in  Nijmegen om 18.30 uur.