RKC zakt naar middenmoot na verlies tegen Cambuur

RKC Waalwijk is terug in de buik van de eerste divisie. Op de 1-0 nederlaag tegen Sparta volgde ditmaal een 2-0 verliespartij bij Cambuur. De Waalwijkers voetbalden opnieuw niet onaardig, maar waren aanvallend teveel afhankelijk van Dylan Seys. Dat Karim Rossi met een assist en een doelpunt een groot aandeel had in de Friese zege maakte het pijnlijk. Hij werd vorig seizoen nog aangeboden bij RKC.

RKC kwam, net als vorige week tegen Sparta, al vlot op achterstand. Dat gebeurde nadat de eerste Friese hoekschop opnieuw in het strafschopgebied werd gebracht. Karim Rossi stond bij de tweede paal op de goede plek. De spits, die vorig seizoen ook bij RKC aangeboden werd, blijft dus maar scoren voor Cambuur. Dat joeg in de beginfase fel op de openingstreffer. Daarna was er sprake van evenwicht. Op elk prikje van Cambuur, meestal ingeleid door de uitstekend spelende Tilburger Justin Mathieu, volgde een tegenaanval.

Dylan Seys probeerde het met een drietal schoten, maar kreeg doelman Xavier Mous niet op de knieen. Cambuur kon dus met een 1-0 voorsprong de rust in in een wedstrijd die door Freek van Herk uitstekend geleid werd. Die liet lekker doorvoetballen. Bij de rust stond de teller maar op zes overtredingen, drie van Cambuur en drie van RKC.

Feller

Na rust werd het allemaal wat feller. Zo probeerde RKC het beginoffensief van Cambuur te stoppen. Dat lukte niet. Uit een inworp kon Rossi de bal verlengen naar Mathieu, die doelman Vaessen met een schuiver in de lange hoek kansloos liet.

Het spelbeeld veranderde niet. Bij RKC moest vooral Seys het aanvallend doen, al kreeg hij later nog assistentie van Roland Bergkamp, die Wallian kwam vervangen. Maar verdedigend gaf Cambuur geen krimp. De Friezen kregen zelfs de beste kansen. Maar Vaessen verijdelde een treffer van Issa Kallon, die ook nog een open kans miste. Aan de andere kant voorkwam Mous met goed uitkomen tot twee keer toe de aansluitingstreffer van Kevin Vermeulen, zodat na Kortsmit vorige week opnieuw een keeper in de weg lag. Dat moest ook Jari Koenraat in de extra tijd ondervinden. 

Volledig scherm
© Henk Jan Dijks