Volledig scherm
RKC Waalwijk begon op natuurgras en eindigde de training op het kunstgras in het stadion. © Wilber Hack

RKC zal voorbeeld Peter Bosz niet volgen

Peter Bosz sprak deze week het Nederlandse trainersgilde toe. De oefenmeester van Borussia Dortmund benadrukte dat hij altijd dezelfde principes hanteert. Ook voor het duel in de Champions League met Real Madrid (1-3 verlies) deed hij geen tactische aanpassingen.

RKC-trainer Peter van den Berg was bij de lezing aanwezig, maar zal vrijdagavond het voorbeeld van Bosz niet volgen. Zijn ploeg gaat in Nijmegen op bezoek bij NEC, de grote favoriet voor de titel in de eerste divisie. ,,Als het voor het team beter is, moet je wel eens aanpassingen doen. Het gaat ook om het resultaat", zegt de trainer, die zijn eigen ploeg ook wekelijks ziet groeien.

Met een punt tegen FC Den Bosch, op zijn Duits in de extra tijd behaald, sloot hij met RKC zondag op passende wijze het Waalwijkse oktoberfest af. Het was zeker een punt dat het nodige vertrouwen zal geven. 

Van den Berg zal dus aanpassingen doen, maar verklaarde niet voor de bühne hoe zijn ploeg er precies uit komt te zien. Dan had hij de spion van NEC net zo goed toe kunnen laten bij het besloten gedeelte van de training in het stadion. Zeker is dat Mo Mezghrani zijn laatste wedstrijd schorsing uit zit en dat Philippe van Arnhem wegens een blessure ontbreekt.

Vermoedelijke opstelling RKC; Vaessen; Ndefe, Lammers, Drost, Quasten; De Graauw, Baggerman, Rienstra; Amatkarijo, Voskamp, Seys.  

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement