Volledig scherm
Hans Mulder kreeg rood tegen FC Den Bosch. © Thomas Bakker

RKC zonder ervaren duo tegen NEC

RKC Waalwijk kan vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen NEC niet beschikken over Serginho Greene en Hans Mulder. De twee ervaren spelers zijn één wedstrijd geschorst na hun rode kaart vorige week tegen FC Den Bosch.

Het tweetal kreeg ook een sanctie van RKC opgelegd, al wilde trainer Hans de Koning niet zeggen welke maatregelen de club heeft genomen. ,,Greene en Mulder hebben al heel wat meegemaakt in hun carrière, maar dat wil niet zeggen dat we het goedpraten. Zij hebben een voorbeeldfunctie naar de rest van de groep”, aldus De Koning.

De trainer moet puzzelen voor de wedstrijd tegen NEC, de nummer twee van de eerste divisie. Naast Mulder en Greene is ook Ingo van Weert nog één duel geschorst na zijn rode kaart twee weken geleden tegen Cambuur Leeuwarden. Voorin mist De Koning Dylan Seys (privéomstandigheden) en Lowie van Zundert (lies), terwijl ook aanvoerder Jan Lammers nog niet hersteld is van zijn knieblessure. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Cupfighter RKC Waalwijk vergeet de trekker over te halen bij FC Twente en is uitgeschakeld

    Cupfighter RKC Waalwijk vergeet de trekker over te halen bij FC Twente en is uitgescha­keld

    RKC is uitgeschakeld in het KNVB-bekertoernooi. De ploeg die eerder de eredivisionisten NAC en PSV deed struikelen, verloor in de achtste finale met 2-0 bij FC Twente. Na een matige eerste helft, waarin de ploeg op achterstand kwam door een treffer van Xandro Schenk, hadden de Waalwijkers na rust lange tijd uitzicht op de gelijkmaker. FC Twente wankelde, maar niemand bij RKC kon de trekker overhalen. In blessuretijd maakte Jari Oosterwijk in de counter aan alle spanning een einde door de 2-0 binnen te schuiven.