Volledig scherm
Robby Ndefe (l) in duel met GA Eagles-speler Patrick Maneschijn in een tijd dat zijn toekomst er bij RKC nog zonniger uitzag, © Proshots

Robby Ndefe wil niet langer wachten op contract

Robby Ndefe maakt niet langer deel uit van de selectie van RKC Waalwijk. De 21-jarige verdediger en jongere broer van Gigli Ndefe kreeg van de Waalwijkse club te horen dat hij nog niet in aanmerking kwam voor een contract en stapte zelf op. 

Robby Ndefe was aanvankelijk aanvaller, maar werd in Waalwijk omgeschoold tot rechts- en linksback. In 2017 liep hij een zware knieblessure op. In het voorjaar keerde hij terug bij de selectie van RKC. ,,Het is zeker een speler met potentie", zegt directeur Frank van Mosselveld. ,,Maar we hebben al twee rechtsbacks en geven de voorkeur aan een linkspoot als alternatief voor onze linksback Paul Quasten."

RKC bood Robby Ndefe aan om op amateurbasis bij de selectie te blijven. Over zes of acht weken zou dan nog eens bekeken worden of er ruimte zou zijn om hem een contract aan te bieden, want de technische staf was heel tevreden met hem. Maar daar wilde hij niet op wachten. ,,Niet zo slim", vindt Van Mosselveld. ,,Hij kon mee blijven trainen en wedstrijden spelen en zou topfit zijn voor het geval er zich een club zou melden. Nu zit hij thuis."

Robby Ndefe, die via Brabant United bij RKC terecht kwam, speelde 20 wedstrijden in de eerste divisie.