Volledig scherm
Robert Braber droeg als speler vier jaar het shirt van RKC Waalwijk. © Proshots

Robert Braber stopt als voetballer en gaat als teammanager naar RKC

Robert Braber (35) stopt na dit seizoen als actief voetballer en gaat bij RKC Waalwijk als professioneel teammanager bij RKC Waalwijk aan de slag. De Waalwijkse club bereikte daar overeenstemming over met de Bredanaar, die momenteel nog actief voetballer is bij Helmond Sport.

In het verleden stond Braber al vier jaar als speler onder contract bij RKC. Hij promoveerde met die club naar de eredivisie en verruilde RKC in 2014 na de degradatie voor Willem II. Dat gebeurde vlak voor het sluiten van de transfermarkt. RKC kon de vergoedingssom hard gebruiken in de strijd om het voortbestaan.

Met het aantrekken van Braber luidt RKC de verdere professionalisering in. Hij gaat zich niet alleen bezig houden met het invullen van het wedstrijdformulier en het overhandigen van de briefjes met de wissels aan de vierde man. Braber treedt toe tot het begeleidingsteam van het eerste elftal, gaat de oefenduels regelen en houdt zich bezig met alle KNVB-zaken die betrekking hebben op wedstrijden van de club.

Vertrouwenspersoon

Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het wagenpark van de club en de huisvesting van de spelers. Braber gaat verder fungeren als vertrouwenspersoon voor de selectie, ook voor zaken die zich buiten de club afspelen. Zo gaat hij spelers helpen die zich bijvoorbeeld door middel van het volgen van een studie naast het voetbal verder willen ontwikkelen.

Directeur Frank van Mosselveld is blij met de komst van Braber, met wie hij nog samen speelde in het eerste elftal van RKC. ,,Een belangrijke stap op weg naar verdere professionalisering", noemt hij de komst van Braber, die als speler de belangen van RKC altijd goed wist uit te dragen. 

Quote

De komst van Braber is een belangrij­ke stap op weg naar verdere professio­na­li­se­ring.

Frank van Mosselveld

Helmond Sport

Helmond Sport was ook graag met Braber in zee gegaan, die in dat geval nog een jaar zou voetballen om in een andere functie te groeien. Bij de Helmondse club was hij in een grijs verleden al anderhalf jaar actief, alvorens hij er in 2016 weer een contract tekende. De in Willemstad geboren voetballer begon bij NAC, maar speelde nooit een officiele wedstrijd in het eerste van de Bredase club. Verder stond hij bij Excelsior en FC Ingolstadt 04 onder contract. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement