Volledig scherm
Archiefbeeld van RKC Waalwijk-speler Dylan Seys, die nog ontbrak bij de Waalwijkers. © Niels Boersema

Royale winst RKC Waalwijk op DOVO

RKC Waalwijk heeft het eerste duel in 2018 winnend afgesloten. De Waalwijkers wonnen in Veenendaal met 0-4 van derde divisionist DOVO. Debutant Ozan Kökcü scoorde al bij zijn tweede balcontact.

Volledig scherm
RKC Waalwijk bij de wedstrijd in Veenendaal tegen DOVO. © Wilber Hack

De interim-trainers Regillio Vrede en Erwin van Breugel toonden zich tevreden over het aantal doelpunten en ook over het aantal doelkansen dat RKC tegen de ploeg van Gert Kruijs produceerde. Voor de pauze zag Johan Voskamp een inzet op de lat eindigen en werd een inzet van Irvingly van Eijma geblokt. Een doelpunt van Voskamp werd wegens een duwfout geannuleerd.

Het interim-duo bij RKC maakt waarschijnlijk maandag plaats voor Hans de Koning. Die sprak zaterdag met de Waalwijkse club. Het wachten is nu op de terugkeer in Nederland van de zaakwaarnemer van de trainer. Mogelijk zondagavond komen beide partijen tot een akkoord. 

Op het veld was het uiteindelijk middenvelder Serginho Greene die na een kopbalestafette de score opende. Kort na rust zorgde Hans Mulder voor de 0-2 en de 0-3. Hij scoorde uit een assist van Nikky Baggerman en profiteerde van een rebound na een schot van Chovanie Amatkarijo. Twee minuten nadat hij in het veld was gekomen bepaalde Ozan Kökcü de eindstand op 0-4. Hij schoof de bal knap met zijn rechtervoet na een actie op links in de verre hoek.  

Bij RKC ontbraken Philippe van Arnhem en Dylan Seys wegens blessures. Said Bakari was overgeheveld naar het belofteteam, dat met 2-2 gelijk speelde tegen Halsteren. De international van de Comoren maakte beide doelpunten. 

DOVO - RKC Waalwijk 0-4 (0-1). scoreverloop: 31. Greene 0-1, 48. Mulder 0-2, 50. Mulder 0-3, 65. Kökcü 0-4.

RKC Waalwijk: Vaessen (61. Deckers); Mezghrani, Lammers, Drost (61. Van Weert), Quasten (31. Ndefe); Mulder (61. Rienstra), Greene (61. De Graauw), Baggerman; Amatkarijo, Voskamp (61. Bergkamp), Van Eijma (61. Kökcü ). 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. RKC legt Jong Ajax na perfecte eerste helft op de pijnbank: 4-1

    RKC legt Jong Ajax na perfecte eerste helft op de pijnbank: 4-1

    RKC Waalwijk heeft zich vrijdagavond voor eigen publiek van zijn beste kant laten zien. In het Mandemakers Stadion versloeg de ploeg van trainer Fred Grim Jong Ajax na een nagenoeg perfecte eerste helft met 4-1. Een belangrijke rol daarbij was weggelegd voor de nieuwelingen Sylla Sow en Stijn Spierings. Sow, overgekomen van FC Utrecht, scoorde twee keer. De zeer sterk spelende Spierings, die bij Sparta werd weggeplukt, schoot één keer raak.