Volledig scherm
Archiefbeeld Ruud Brood © ProShots

'Ruud Brood is als hij wil een optie voor RKC'

Ruud Brood, die door de wijzigingen binnen de technische staf moet vertrekken als assistent-trainer bij PSV, is voor RKC Waalwijk een serieuze optie om trainer te worden. ,,Als hij er zelf voor open staat en als we geen akkoord bereiken met de kandidaat waar we nu mee in gesprek zijn", laat directeur Frank van Mosselveld van de Waalwijkse club weten.

De trainer uit Gorinchem fungeerde van 2008 tot 2012 al als trainer van RKC. In die jaren leverde hij er uitstekend werk af. Zo kwalificeerde de Waalwijkse club zich na promotie voor de finale van de play-offs om Europees voetbal. Daarin werd verloren van Vitesse. Brood kreeg later een prachtig afscheid bij RKC en een mooi onthaal toen hij met zijn nieuwe club Roda JC in Waalwijk op bezoek kwam.

,,De band tussen Brood en RKC is altijd warm gebleven", zegt Van Mosselveld, die dinsdagmiddag nog geen contact gezocht had met de 55-jarige trainer. Die buigt zich vrijdag nog over de afwikkeling van zijn nog doorlopende contract bij PSV. 

RKC liet eerder doorschemeren dat het op zoek is naar een trainer die voor een langere periode bij de club wil werken. Hoofdsponsor Mandemakers wil eerst het stadion omtoveren tot een van de modernste van de eerste divisie en daarna de ploeg verder uitbouwen.