Volledig scherm
Frank van Mosselveld en Grim © BSR/SOCCRATES

‘Samenwerking’ tussen RKC en Valencia alweer voorbij

Volgens RKC is natuurgras per saldo niet duurder dan een kunstgrasmat. Algemeen directeur Frank van Mosselveld vertelde verder dat de ‘samenwerking met Valencia’ alweer voorbij is.

RKC Waalwijk schakelde de afgelopen zomer van kunstgras over op natuurgras. Volgens algemeen directeur Frank van Mosselveld is de Waalwijkse club per saldo niet duurder uit met de natuurlijke ondergrond. 

,,Met het onderhoud van de drie grasvelden is jaarlijks een bedrag van ongeveer een ton gemoeid", zo rekende hij voor. ,,Een kunstgrasveld kost een half miljoen en moet je over een periode van vijf jaar afschrijven. Per saldo ben je dus niet voordeliger uit. Bovendien moet je aan kunstgras ook onderhoud plegen. Dat kost jaarlijks 25.000 euro en eens in de drie jaar 50.000 euro voor een grote onderhoudsbeurt.”

Het grootste voordeel van kunstgras is dat je er altijd op kunt spelen, stelde Van Mosselveld. ,,Maar dat voordeel geldt niet zozeer voor RKC. We hebben alleen de A-selectie en een beloftenteam en kunnen op de drie grasvelden uitstekend uit de voeten. Ook zonder de inkomsten van Frenkie de Jong waren we op gras gaan spelen. Dat besluit was al genomen toen hij nog niet door Ajax aan Barcelona was verkocht. Er lag een meerjarenplan klaar. Dat hebben we door de extra inkomsten wel ineens uit kunnen voeren.”

Samenwerking

De ‘samenwerking’ tussen Valencia en RKC Waalwijk is alweer voorbij. Bij de Spaanse club zijn de hoofdcoach en de technisch directeur, waar Van Mosselveld een goed contact mee had, ontslagen. In de zomer belegden de Waalwijkers nog een trainingskamp op het complex van de Spaanse vrienden. ,,We benutten de kans om naar spelers te kijken. Maar de spelers die in aanmerking kwamen voor verhuur pasten niet bij RKC", verklaarde Van Mosselveld dat de ‘samenwerking’ niet resulteerde in de overgang van spelers. 

De algemeen directeur lichtte de positie van de Waalwijkse club in het voetballandschap tijdens een avond voor de supporters nog eens nadrukkelijk toe. Hij vertelde dat de best betaalde speler bij RKC evenveel verdient als de nummer twintig in de selectie van VVV Venlo. ,,De laatste vijf jaar zijn de verschillen extreem groot geworden", aldus Van Mosselveld. ,,PEC Zwolle bijvoorbeeld betaalt de spelers vijf keer zoveel dan we ons kunnen veroorloven.”