Volledig scherm
Melle Meulensteen wint het in de lucht van Willem Janssen en bezorgt RKC de zege tegen FC Utrecht. Toch begint hij zondag waarschijnlijk op de bank. © Orange Pictures/Arnold Verkade

Scherpschutter Meulensteen begint op bank bij RKC

Fred Grim liet zijn selectie vrijdagmorgen maar kort trainen in aanloop naar de wedstrijd tegen Heerenveen. Hij wilde met de kou en de regen het risico op griepjes zoveel mogelijk vermijden. Met een vrijwel fitte groep wil de trainer van RKC Waalwijk zondag tegen Heerenveen de aansluiting bewerkstelligen.

Vrijwel fit, want Henrico Drost ontbreekt nog en Stanley Elbers staat een beetje tegen de verwachtingen nog niet op het trainingsveld. Daar is wel Paul Quasten weer te vinden. En ook Mario Bilate, die aan zijn invalbeurt tegen FC Utrecht deze week zestig minuten speeltijd bij de beloften toevoegde. 

Hans Mulder keert terug van een schorsing. Waarschijnlijk maakt Melle Meulensteen plaats voor de man die zich tegenwoordig centrale verdediger mag noemen. Daarmee zit dan een speler uit de top-drie van de topschutters op de bank. In Utrecht was Meulensteen goed voor de enige treffer. 

Sinds de driepunter, waar weinig mensen op gerekend hadden, is het vertrouwen groot bij de Waalwijkers. Heerenveen, dat zelf ook graag voetbalt, is dan geen vervelende ploeg om tegen te spelen. ,,Ik heb er een goed gevoel bij en denk dat we zondag kunnen winnen", verklaarde trainer Fred Grim. 

RKC won in de historie maar drie keer een eredivisie-wedstrijd van de Friezen, waar voormalig keeperstrainer Raymond Vissers nog steeds tot de technische staf behoort. Maar het bezoek aan Utrecht wees al uit dat RKC over een selectie beschikt die in staat is om met de statistieken te spotten. 

Vermoedelijke opstelling: Vaessen; Gaari, Mulder, Delcroix, Bakari; Rienstra, Spierings, Leemans; Maatsen, Vente, Sow.