Volledig scherm
Het Frans Heesen Stadion in Oss. © Pro Shots

Siberisch weer of niet, thuisduels van RKC en FC Oss gaan gewoon door

Ondanks de aanhoudende vrieskou gaan de thuiswedstrijden van RKC Waalwijk en FC Oss vanavond gewoon door. Beide clubs spelen op kunstgras.

RKC, dat promotiekandidaat NEC ontvangt, heeft de hele week kunnen trainen op het veld in het Mandemakers Stadion. Donderdagavond werkte Kozakken Boys zelfs een training af in het stadion. Ten overvloede geeft RKC het advies aan de supporters om zich warm aan te kleden. Alle toeschouwers krijgen een gratis kopje ertwensoep van RKC. Koukleumen met een abonnement op FOX Sports hebben geluk: de wedstrijd wordt alsnog live uitgezonden.

FC Oss krijgt bezoek van SC Cambuur. Ook in het Frans Heesen Stadion is het veld bespeelbaar. Alleen sneeuw zou nog roet in het eten kunnen gooien, zoals dat begin december gebeurde voor de thuiswedstrijd tegen NEC. 

Gevoelstemperatuur -14

In Waalwijk en Oss daalt de temperatuur vrijdagavond tot 3 graden onder nul. Volgens Buienradar ligt de gevoelstemperatuur rond de -14 graden.  

In de eerste divisie is voorlopig alleen de Limburgse derby tussen Fortuna Sittard en MVV afgelast. Alle andere wedstrijden van vanavond worden op kunstgras gespeeld. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement