Volledig scherm
Robert Braber nam na 16 seizoenen afscheid als profvoetballer. © Thomas Bakker/Pro Shots

Speciaal afscheid voor Robert Braber: 'Dit is typerend voor mijn carrière'

Robert Braber deed het in zijn carrière wel vaker, op een bijzondere manier uit de hoek komen. Ook in zijn afscheidswedstrijd tegen RKC verraste de middenvelder vriend en vijand door binnen 14 seconden te scoren. Sneller scoorde hij nooit. ,,Heel bijzonder", grijnsde Braber.

De middenvelder van Helmond Sport nam na zestien seizoenen afscheid als profvoetballer. Vooraf had hij er niet eens zo bij stilgestaan, op het veld leek het ook wel alsof hij nog 25 was. Routinier Braber werd terecht tot man van de wedstrijd uitgeroepen, nadat hij alweer voor het derde duel op rij wist te scoren. ,,Ik heb het beste voor het laatst bewaard", zei hij. ,,Nee, even serieus. Zo'n goal is typerend voor mijn carrière. Ik kan soms raar uit de hoek komen."

Speciaal

In de 83ste minuut kreeg hij ook nog eens een publiekswissel. Zowel de fans van RKC - waar hij volgend seizoen als teammanager aan de slag gaat - als die van Helmond Sport gunden hem een applaus. Toen kwam het wel binnen, dat zijn loopbaan als prof er écht op zit. ,,Dan krijg je het echt mee. Er waren ook een hoop kennissen, vrienden en familie bij. Een stuk of 70 mensen. Heel speciaal."

Afscheid

Na de wedstrijd nam Helmond Sport afscheid van alle spelers waarvan nu al duidelijk is dat zij vertrekken. Van Sam Strijbosch tot Wietse van Lankveld en Giovanni Hiwat tot Grad Damen: allemaal kregen ze een foto en een bedankje op het veld. Ook trainer Roy Hendriksen nam afscheid na twee zware seizoenen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. RKC legt Jong Ajax na perfecte eerste helft op de pijnbank: 4-1

    RKC legt Jong Ajax na perfecte eerste helft op de pijnbank: 4-1

    RKC Waalwijk heeft zich vrijdagavond voor eigen publiek van zijn beste kant laten zien. In het Mandemakers Stadion versloeg de ploeg van trainer Fred Grim Jong Ajax na een nagenoeg perfecte eerste helft met 4-1. Een belangrijke rol daarbij was weggelegd voor de nieuwelingen Sylla Sow en Stijn Spierings. Sow, overgekomen van FC Utrecht, scoorde twee keer. De zeer sterk spelende Spierings, die bij Sparta werd weggeplukt, schoot één keer raak.