Spierings trots op RKC: ‘Hebben onze koppen niet laten hangen’

VIDEORKC-middenvelder Stijn Spierings weet: het is geen schande als RKC van Ajax verliest. ,,Maar als er een kans komt om ze pijn te doen, was dat vandaag wel.”

,,Het was een domper dat de 0-1 zo snel na rust viel na zo'n goede eerste helft. Maar we lieten onze koppen niet hangen, ik vond dat we hartstikke goed doorgingen. Dat is een compliment waard. Daar kunnen we trots op zijn, maar het geeft ook een zuur gevoel.”

Spierings vindt dat RKC grote stappen gemaakt heeft in strijdlust en het voetbal dat ze hebben laten zien. ,,We hebben vooraf besproken dat we voor elkaar moesten knokken en elkaar niet moesten laten stikken. Dat is in de voorgaande wedstrijden wel gebeurd, in dat opzicht hebben we grote stappen gemaakt. Dat biedt perspectief.”

Dat de wedstrijd halverwege de tweede helft werd onderbroken door enorm vuurwerk, leidde Spierings niet heel erg af. ,,Ik vond het wel mooi, een beetje spektakel. Ik kon de jongens naast me bijna niet meer verstaan. Ook wel eens leuk, denk niet dat het vaak zo kolkt in Waalwijk.”

Volledig scherm
Stijn Spierings in duel met Lisandro Martinez © BSR Agency